Cederträ

Tillskillnad från många andra träslag så är cederträ inte bara vacker att titta på, utan har även väldigt många bra egenskaper för både sko- och klädvård. Det finns flera anledningar till att vi på Herrstil har valt att tillverka stora delar av vårt sortiment i cederträ:

Cedern innehåller thujapliciner. Ett röt- och svamphindrade ämne som håller träet fräscht i upp till 50 år utan någon behandling.

Som dem flesta känner till så har cederträ en naturligt uppiggande och fräsch doft, som ofta används i bland annat parfymer och rengöringsmedel. Förutom att lukta gott så bidrar även doften till att hålla skadedjur och insekter borta, vilket gör cederträ till det optimala träslaget att ha i sin garderob. Gärna i form av galgar, men även som doftringar eller dofthängare för att undvika malätna plagg som sedan resulterar i dyra utgifter hos skräddaren. Upplever man att cederträdoften har minskat med tiden, kan man förnya aromen genom att rugga ytan på träet lätt och försiktigt med ett finkornigt sandpapper.

Cederträ besitter även den fantastiska kvalitén att absorbera fukt, och blir därför det perfekta materialet för skoblock och stövelsträckare. Vare sig du har svettats mycket om fötterna en varm sommardag, eller lyckats pricka en vattenpöl en regnig höstdag, så kan du lita på att cederträet kommer suga åt sig fukten och påskynda skornas återhämtning.

Hos Herrstil hittar du massor cederträprodukter som fräschar upp din garderob eller förenklar din skovårdsrutin. Alltid utav Rött amerikanskt cederträ.